Sven Hattenhauer invald i QuickBits styrelse

,

”Abelco är en aktiv investerare och det betyder att vi tillför både strategisk och operativ kompetens till våra portföljbolag. Det är ett sätt för oss att säkerställa att våra innehav kontinuerligt uppfyller sina mål och att vi hela tiden ökar värdet för våra aktieägare. Genom att vara en del i styrelsen har vi full insyn och kontroll” säger Sven Hattenhauer, VD Abelco.

QuickBit tillhandahåller kryptovalutor och erbjuder tekniklösningar för e-handlare att låta sina kunder betala med kryptovaluta. Vinsten för e-handlaren att kunna ta betalt i kryptovalutor, där transaktion och leverans garanteras via uppdateringar i blockchain, är att risken för bedrägerier minskar samt leder till lägre inlösningsavgifter för e-handlare i högriskbranscher. Betalningen genomförs enkelt med kort hos externa betaltjänstleverantörer vartefter slutkundens e-wallet krediteras med kryptovaluta.

QuickBit ska bli en ledande leverantör av kryptovalutor som betalmedel

Målet är att accelerera användningen av blockchain genom nya innovativa produkter baserat på kryptovalutor. Visionen är att bli det naturliga valet för e-handlare som önskar erbjuda säkra betalningar med kryptovalutor som värdebärare. Bolaget siktar på att bli en av världens första noterade och reglerade leverantörer av kryptovalutor som betalmedel, och därmed ha ett unikt erbjudande till e-handlare globalt.

Abelcos totala innehav i QuickBit uppgår till 8,4%.

För mer information, vänligen kontakta:

Sven Hattenhauer, VD
Abelco Investment Group AB (publ)
E-post: sven.hattenhauer@abelco.se
Telefon: +46 72 303 71 00

Om Abelco Investment Group AB (publ)

Abelco Investment Group AB (publ) engagerar sig i bolag enligt strategin: investeringar till rimlig värdering med goda förutsättningar till börsnotering. Abelco skapar därmed investeringsförutsättningar med hög avkastningsnivå till rimlig risknivå.

Denna information är sådan information som Abelco Investment Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 november 2018.

Ladda mer PDF >

Skills

Posted on

November 7, 2018